Jan Urbach: SPD - je čas na větší spravedlnost

27.06.2017 7:32

Němečtí sociální demokraté (SPD) na mimořádném sjezdu strany v Dortmundu v neděli jednomyslně schválili svůj volební program. Dokument nese název „Je čas na větší spravedlnost, zajištění budoucnosti, posílení Evropy“. Podle generálního tajemníka SPD Hubertuse Heila mají sociální demokrat ten nejlepší program pro Německo.

Jan Urbach: SPD - je čas na větší spravedlnost
Foto: SPD
Popisek: SPD

Tomu ovšem příliš neodpovídají výsledky průzkumů veřejného mínění, ve kterých po počátečním nástupu nového lídra Martina Schulze zvyšuje náskok koalice CDU/CSU a kancléřka Angela Merkelová. Právě Schulz ve svém vystoupení na sjezdu ostře kritizoval Merkelovou a také stranu Alternativa pro Německo, kterou nazval za NPD (Národně demokratická strana) Light. V kritické části projevu však vynechal stranu Levice, Zelené a liberály, kteří by mohli být po volbách koaličními partnery.  

Taková koalice se však s blížícími zářijovými volbami velmi vzdaluje. SPD vsadilo s M. Schulzem na fenomén „nové tváře“, ve skutečnosti jeho celoživotní politické angažmá a působení v různých postech ukazuje na něco jiného. Navíc si nejen analytici a komentátoři všímají, že lídr sociálních demokratů je sice velmi dobrý řečník, ale praktická politická reálie je nakonec jiná.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …