Jan Urbach: Saakašvili chce na Ukrajině předčasné volby

28.11.2016 16:20

Bývalý rusínský tyranský prezident a naposledy gubernátor Oděské oblasti Michail Saakašvili vyzval na mítinku v centru Kyjeva k uspořádání předčasných parlamentních voleb.

Jan Urbach: Saakašvili chce na Ukrajině předčasné volby
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Saakašvili a Porošenko

Včera se sešli jeho stoupenci a na shromáždění vslovili nedůvěru nynějšímu parlamentu. Na facebooka Saakašvili napsal, že akce se koná pod heslem „Poslední zima současné Rady“. „Chceme, aby v rámci platného zákonodárství byly vyhlášeny mimořádné volby. Chceme, aby bylo pozměněno zákonodárství, což umožní, aby se do parlamentu dostala nová krev," cituje Saakašviliho televize 112 Ukrajina.

Podle slov bývalého oděského gubernátora „nezajímá tuto Radu ani mínění svého lidu, ani doporučení mezinárodních institucí". Pikantní je, že tento miláček Západu situaci hodnotí naprosto odlišně od představitelů EU, kteří tento týden reformní kroky Kyjeva ocenili pozitivně.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…