Jan Urbach: Sankce Bruselu narušují možnosti míru v Sýrii

18.07.2017 7:31

Proti šestnácti syrským vědcům a vojenským představitelům chce Evropská unie uvalit podle britského ministra zahraničí Borise Johnsona sankce. Má jít o soby, které jsou údajně zapojeny do použití chemických zbraní v Sýrii.

Jan Urbach: Sankce Bruselu narušují možnosti míru v Sýrii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odpůrci Asada před velvyslanectvím Syrské arabské republiky

Johnson řekl, že sankciované osoby budou mít zákaz cestování a zmrazený majetek. Již v květnu unie o rok prodloužila protisyrské sankce odůvodňované údajnou agresí proti vlastnímu lidu. V současnosti má zákaz cestování a zmrazený majetek 240 osob a 67 organizací. Ačkoli západní státy obviňují z použití chemických zbraní vládu Bašára al-Asada, nikdy to přitom nebylo průkazně dokázáno. Naopak v některých případech směřují stopy k protivládním teroristickým uskupením. Zajímavé je, že Brusel s novými sankcemi přichází v době, kdy některé státy – např. Francie a USA – mění postoj a dovedou si další vývoj v Sýrii představit i s prezidentem al-Asadem. Kdo tedy má zájem na přechodu k míru v Sýrii? Sankční politika pomáhá jen nesmiřitelnosti syrské „opozice“ spojené s teroristickými kruhy, včetně Islámského státu.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…