Jan Urbach: Sarkozy podpořil Fillona

09.04.2017 14:20

„Není prostor na váhání nebo emoce. Fillon je mezi kandidáty jediný, kdo má dostatečné zkušenosti, aby mohl uskutečnit změnu, kterou Francie potřebuje,“ napsal na svém facebookovém profilu bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy. „Vyzývám proto všechny Francouze, aby se mobilizovali pro vítězství republikánských myšlenek pravice a středu, jediné možnosti k obnově Francie,“ uvádí ve vzkazu Francouzům.

Jan Urbach: Sarkozy podpořil Fillona
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Francois Fillon

Bývalý prezident v pravicových primárkách v soupeření s Fillonem neuspěl. Po vypuknutí skandálu se zaměstnáváním manželky a dětí v Národním shromáždění se k Fillonově kandidatuře přestal vyjadřovat. Nyní se za bývalého premiéra Francoise Fillona postavil a varuje voliče před kandidátkou Národní fronty Marine Le Penovou i před dřívějším socialistou Emmanuelem Macronem.

Je třeba zabránit, aby se tito kandidáti utkali ve druhém kole, říká Sarkozy. Jestliže by k tomu došlo, Francouzi by měli na výběr mezi pokračovatelem neúspěchů současného socialistického prezidenta a nezodpovědností a demagogií, která by Francii dovedla ke katastrofálním důsledkům pro životní úroveň Francouzů a budoucnost Evropy.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…