Jan Urbach: Savčenkovou vyhodili z klubu strany Vlast

17.12.2016 14:20

Nadija Savčenková byla vyloučena z řad parlamentního klubu „Vlast“ (Baťkivščyna ). Před několika dny již byla ze strany Vlast vyškrtnuta. Savčenková se setkala a hovořila s představiteli Doněcké lidové republiky a to je podle strany nepřijatelné.

Jan Urbach: Savčenkovou vyhodili z klubu strany Vlast
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Savčenková

Na internetu se začaly objevovat názory, že Savčenková, příslušnice ukrajinského letectva, je ve skutečnosti agentkou Moskvy. Poslankyně tvrdí, že v Minsku s představiteli „separatistů“ domlouvala výměnu zajatců. Vedení Vlasti prohlásilo, že kategoricky odmítá „veškeré rozhovory s teroristy, amnestii pro vrahy Ukrajinců a legalizaci band v Donbaské oblasti“.

Podle poslankyně Savčenkové není stanovisko ukrajinské vlády jasně vymezené a odůvodněné. Nadija Savčenková podle některých vyjádření opustila stranu Julie Tymošenkové Vlast ještě před vyloučením. Údajně zvažuje vytvoření vlastního politického subjektru a hovoří se také o její možné kandidatuře na post ukrajinské hlavy státu. Připomeňme, že Savčenková byl v Rusku odsouzena za vraždu dvou novinářů na 22 let vězení. Letos byla vyměněna za dva příslušníky ruské vojenské rozvědky.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…