Jan Urbach: Schulzova SPD pod palbou kritiky

28.06.2017 7:35

Lídr SPD Martin Schulz sklízí kritiku za svá nedělení slova na stranickém sjezdu, že Angela Merkel a křesťanský blok CDU/CSU unikají ve volební kampani věcné diskusi. Schulz v té souvislosti řekl: „Já to nazývám atentátem na demokracii“. Kritika ovšem přichází také od Levice (Die Linke) a Zelených, v tomto případě zaměřená na program sociálních demokratů.

Jan Urbach: Schulzova SPD pod palbou kritiky
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Martin Schulz

Podle šéfové parlamentního klubu Die Linke ve Spolkovém sněmu Sahry Wagenknechtové je současný volební program SPD opatrnický a ustupuje přáním lobbistů, koncernů a boháčů. Levicová politička v rozhovoru pro „Die Welt“ řekla, že v tom vidí snahu sociálních demokratů udržet se i po volbách ve vládní koalici jako menší bratr. Předsedkyně Levice Katja Kippingová zase vyzdvihla jako problém programu SPD rezignaci zavedení dně z majetku a jako katastrofální pojmenovala odstoupení od úsilí novelizovat systém sankcí pro příjemce sociální podpory Hartz IV. Němečtí Zelení zase Schulze kritizovali z důvodu chybějícího stanoviska k politice životního prostředí. „Program SPD má jedno velké bílé místo, sociální demokraté k ochraně prostředí přistupují jako zbabělci,“ řekl lídr Zelených Cem Özdemir. Dodal k tomu, že SPD nadbíhá uhelnému lobby.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.