Jan Urbach: Šest set tisíc propuštěných v Německu nevadilo...

22.11.2016 13:36

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan řekl, že Turecko nutně nemusí vstupovat do Evropské unie, ale místo toho se může stát členem Šanghajské organizace spolupráce. V této organizaci dominují Rusko a Čína. Prezident to řekl novinářům na palubě letadla, když se vracel z návštěvy Pákistánua Uzbekistánu. Podle Erdoganova vyjádření byla tato otázka již předmětem jeho rozhovorů s prezidenty Ruska a Kazachstánu.

Jan Urbach: Šest set tisíc propuštěných v Německu nevadilo...
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Turecký prezident zkritizoval Evropskou unii za to, že jeho země je již 53 let nucena čekat na chváli, kdy by se stala řádným unijním členem. V souvislosti s jarní dohodou mezi Ankarou a Bruselem potom podtrhl, že turečtí občané musí stále čekat na bezvízový režim. Erdogan varoval Brusel, že jestliže nebude do konce roku zaznamenán pokrok v integraci Turecka, jednání musí být definitivně ukončena.

„V prvních letech mého působení ve funkci předsedy vlády jsem byl zván na setkání unijních lídrů. Později pozvání přestala přicházet. Proč? Protože jsme vždy říkali, jak si věci stojí,“ řekl také turecký lídr novinářům. Na adresu unie zazněla kritika v souvislosti s negatvními evropskými hlasy k postupu tureckých orgánů po neúspěšném pokusu o státní převrat. „Teroristé se svobodně pohybují v Německu, Francii, Belgii,“ zaznělo.

K otázce propuštění údajných stoupenců pučistů Recep Tayyip Erdogan připomenul, že po sjednocení Německa bylo propuštěno 600 tisíc občanů Německé demokratické republiky. „Když to dělají oni, je všechno správné, ale vadí, když to děláme my,“ prohlásil Erdogan.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…