Jan Urbach: Sigmar Gabriel o uprchlících

22.06.2017 14:39

Německý ministr zahraničních věcí Sigmar Gabriel v mimořádném prohlášení k Světovému dni migrantů napsal, že Německo si samo neporadí s důsledky migrační krize a vyslovil se pro jejich spravedlivé rozdělení.

Jan Urbach: Sigmar Gabriel o uprchlících
Foto: deutschland.de
Popisek: Německý vicekancléř a ministr hospodářství Sigmar Gabriel

„Německo není schopné poradit si s těmito výzvami samostatně. Potřebné je společné mezinárodní úsilí a spravedlivější rozdělení povinností, abychom zmírnili utrpení uprchlíků ve světě,“ uvádí Gabriel v textu publikovaném na stránkách ministerstva. Německo se, jak také uvádí, koncentruje na pomoc migrantům ze Sýrie a sousedních států. V roce 2016 vydal Berlín na tyto účely 1,3 miliardy euro.

Od roku 2015 přišlo do Německa a uchází se o azyl více než milion migrantů. Kritici německých žádostí o solidaritu a spravedlivé přerozdělení problému upozorňují, že kancléřka Angela Merkelová otevřela hranic migrujícím Syřanům bez předchozí konzultace s jinými unijními státy.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…