Jan Urbach: Smíšená manželství Židů jsou „druhým holocaustem“

14.07.2019 7:35

Izraelský ministr školství Rafi Perec řekl o smíšených manželstvích Židů, zejména ve Spojených státech, "toto je druhý holocaust". Autentičnost slov pronesených na jednání vlády 1. července, o kterých píší izraelská média, potvrdil ministrův mluvčí.

Jan Urbach: Smíšená manželství Židů jsou „druhým holocaustem“
Foto: Redakce
Popisek: Izrael

Autentičnost Perecova projevu na zasedání vlády dne 1. července byla potvrzena osobním mluvčím ministra. Perec na toto téma hovořil v souvislosti se zprávou bývalého amerického diplomata Dennise Rosse o stavu židovských komunit ve světě.

Izraelský politik vyjádřil znepokojení nad fenoménem asimilace židovských komunit ve světě a dodal, že tato společenství ztratila šest milionů členů kvůli uzavření smíšených manželství. V diskusi měl předseda vlády Benjamin Netanjahu hovořit o politických tendencích amerických Židů, z nichž jich většina hlasuje pro demokraty.

Izraelský premiér přitom má blízké vztahy s prezidentem Donaldem Trumpem a dnešní politika Bílého domu je nepochybně oproti demokratické etapě mnohem bližší.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty