Jan Urbach: Stavba plynovodu Nord Stream II není věcí spolkové vlády

25.11.2016 9:40

Rozhodnutí o projektu Nord Stream II je věcí společností, které jsou do něj zapojeny. Německá spolková vláda nebude projektu bránit, uvedla pro ruskou agenturu Sputnik ředitelka odboru mezinárodní energetické politiky ministerstva hospodářství Ursula Boraková.

Jan Urbach: Stavba plynovodu Nord Stream II není věcí spolkové vlády
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Nord Stream

„Jménem spolkové vlády mohou pouze říct, že tento projekt patří společnostem, a jsou to společnosti, kdo se musí rozhodnout, zda tento projekt opustí, nebo ne. Musíme počkat na jejich rozhodnutí,” uvedla ve vyjádření v kuloárech mezinárodního diskusního fóra o energetické efektivitě a energetickém rozvoji ENES 2016. Výstavbě plynovodu Nord Stream II se snaží zabránit Polsko a Ukrajina.

Také Evropská komise se dlouhodobě snaží zabránit, aby Ukrajina přišla o tranzit ruského plynu. Jsou tak ovšem nadřazeny politické zájmy nad otázku energetické bezpečnosti Evropy, protože dodávky přes Ukrajinu se ukázaly v posledních letech jako rizikový factor. Gazprom by chtěl pro dodávky plynu do Evropy postavit další dva plynovody, a to na dně Baltského a Černého moře.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …