Jan Urbach: Teroristé v Aleppu ostřelují humanitární koridory

22.10.2016 11:00

Humanitární koridory v oblasti Bustan al-Qasr syrského Aleppa byly ostřelovány z pozic teroristů. Pálili z minometů a z ručních zbraní, hlásí z místa událostí zpravodaj RIA Novosti.

Jan Urbach: Teroristé v Aleppu ostřelují humanitární koridory
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Aleppo

Ráno poblíž místa, kde by měli civilisté začít opouštět Bustan al-Qasr, dopadlo šest granátů. Na kontrolní bod teroristé stříleli také z ručních zbraní. Vzdálenost pozic bojovníků od humanitárního koridoru nepřesahuje 200 metrů.

V oblasti humanitárních koridorů na severu Aleppa u dálnice Castello je situace klidná. Evakuace zatím nezačala. Autobusy a sanitky jsou připraveny na začátek operace. V Aleppu je 20. října od 8:00 vyhlášeno humanitární příměří. Vzdušné letecké síly Ruska a Sýrie přerušily nálety na objekty bojovníků v Aleppu už v úterý. Syrští vojáci se stahují na vzdálenost, aby dovolili bojovníkům opustit východní Aleppo dvěma speciálními koridory.

Ruský generální štáb podle agentury Sputnik ve středu oznámil, že na žádost mezinárodních organizací bude humanitární pauza v Aleppu 20. října prodloužena o další tři hodiny, což umožní zástupcům OSN a syrského Červeného půlměsíce dokončit veškerá opatření k zajištění odvozu nemocných a raněných, jejich doprovodu a civilistů.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…