Jan Urbach: Twitter cenzuroval výrok o deislamizaci Evropy

29.05.2017 9:40

Lídr nizozemské populistické Strany svobody Geert Wilders den po atentátu v Manchesteru na Twitteru publikoval názor, že je třeba zamknout hranice a neislamizovat Evropu. V Německu byl jeho tweet zablokován. Mluvčí Twitteru uvedl, že texty jsou odstraňovány, jestliže o to požádají státní instituce či nejsou v souladu s právem. Odmítl však sdělit, jak tomu je s tweetem Wilderse.

Jan Urbach: Twitter cenzuroval výrok o deislamizaci Evropy
Foto: pixabay.com
Popisek: Internet - ilustrační foto

Německo v současnosti radikálně zostřuje předpisy týkající se nenávistných výroků. Za zveřejnění takových textů nebo falešných informací by společenské servisy –např. Facebook, Twitter, Snapchat – měly být drakonicky trestány. Pro společnosti může trest dosáhnout až 50 milionů euro a pro jejich generální ředitele až 5 milionů euro.

Takové tresty by mohly padnout například za popírání holocaustu, ale mezi výroky, které bude možné klasifikovat jako nenávistné, má patřit i kritika islámu. Příslušné zákony platí již od roku 1949 a byly přijaty jako předcházení propagaci fašismu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…