Jan Urbach: USA prý vyzbrojují teroristy z Fronty an-Nusrá

27.09.2016 15:14

USA dodávaly teroristické skupině Fronta an-Nusrá protitankové komplexy TOW a také poskytly vojenské poradce, prohlásil v rozhovoru pro německý list „Kölner Stadt-Anzeiger“ polní velitel této extremistické skupiny Abu Al Ezz.

Jan Urbach: USA prý vyzbrojují teroristy z Fronty an-Nusrá
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc.
Popisek: bojovníci fronty al Nusra

Řekl, že Spojené státy zásobují syrskou „opozici“ nikoli přímo, ale přes země, které poskytují podporu Frontě an-Nusrá. Teroristé dostali mj. tanky a raketová odpalovací zařízení, které byly dopraveny z Libye přes turecké území. Washington poskytuje teroristům také finanční pomoc přes Saúdskou Arábii, Katar a Kuvajt.

Zároveň podle slov Abu Al Ezza předali Američané přímo Frontě an-Nusrá protitankové řízené střely TOW a také poskytli vojenské poradce — „experty v oblasti použití družic, raket, výzvědné činnosti a přístrojů pro noční vidění". Kromě USA poskytují skupině své vojenské poradce také Turecko, Katar, Saúdská Arábie a Izrael, cituje z rozhovoru agentura Sputnik.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.