Jan Urbach: Ukrajina beze změn. Stále vládne korupce

02.04.2016 11:39

„Příčinou toho, že od okamžiku vyhlášení nezávislosti v roce 1991 je Ukrajina v moci korupce, bylo úzké spojení mezi politiky a oligarchy, a také slabý soudní systém,“ píše americký list „The New York Times“ a dodává, že události z roku 2014 a následující přeměny v zemi tuto situaci podstatně nezměnily.

Jan Urbach: Ukrajina beze změn. Stále vládne korupce
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ukrajina

New York Times soudí, že prezident Petro Porošenko není připraven bojovat s korupcí, která zachvátila jeho zemi. „Je zaneprázdněn separatisty na východě a nepřetržitým politickým chaosem v Kyjevě. Za takové situace se Porošenko podle všeho smířil s korupcí jako cenou za dodatečný prostor pro manévry", píše list.

V textu zaznívá varování, že Mezinárodní měnový fond a dárcovské země včetně USA už nemohou i nadále „házet" peníze do „kaluže zašpiněné korupcí".

V těchto souvislostech není bez zajímavosti, že při setkání s Porošenkem americký viceprezident Joe Biden přislíbil poslat na Ukrajinu 335 milionů dolarů na podporu armády, Národní gardy a ostrahy hranic.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…