Jan Urbach: Ukrajinky pašovaly rychlopalný kanon

08.04.2017 20:59

Polští celníci a tajná služba zabránili pokusu propašovat do země rychlopalný kanon AK-630 ráže 30mm. Zbraň byla nalezena v dodávce s ukrajinskou poznávací značkou, jíž posádku tvořily dvě Ukrajinky.

Jan Urbach: Ukrajinky pašovaly rychlopalný kanon
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Rychlopalný kulomet Gatling AK 630

Kanon byl deklarováno jako hydraulické zařízení. Ženy tvrdí, že jim nebylo nic známo o tom, že součástí nákladu je také vojenský materiál. Tajná služby prohledala také cílový objekt dodávky, kde bylo navíc nalezeno  1300 nekolkovaných krabiček cigaret.  Zadrženy byly  další dvě osoby. Také ty tvrdí, že nevěděly o charakteru dodávky.  

AK-630 je automatická zbraň sovětské produkce, vyráběla se od roku 1969,  se šesti hlavněmi a možností rychlopalby.  Kadence je až 5000 ran za minutu a dostřel  4000 – 5000 metrů. Využívána je na  vojenských plavidlech jako ochrana proti raketám, letadlům, vrtulníkům   a menším plavidlům.  

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …