Jan Urbach: V Maďarsku a Rumunsku zadrželi migranty

31.05.2017 14:05

Maďarská policie v pondělí zadržela 23 ilegálních migrantů, kteří se do země dostali přes srbsko-maďarskou hranici. Uvedla to tisková agentura MTI. Podle policejní mluvčí se jedná o muže, kteří tvrdí, že jsou původem z Pákistánu.

Jan Urbach: V Maďarsku a Rumunsku zadrželi migranty
Foto: Václav Fiala
Popisek: Nádraží v Budapešti

V souladu s nově platnými zákony je maďarské úřady eskortovali k hraničnímu záchytnému středisku. Podle maďarských úřadů bylo od pátku do neděle zadrženo na maďarském území 90 migrantů, kteří v Maďarsku pobývali ilegálně. Současně bylo zadrženo několik osob – Maďarů, Syřanů a Iráčanů, - podílejících se na převaděčoví.

Do Maďarska se snažilo dostat také 11 iráckých a syrských migrantů, pět ve věku 23 až 32 let, šest osob bylo ve věku 1 až 10 let. K jejich zadržení došlo v sobotu na území Rumunska, asi 500 metrů od hranice obou států. Migranti cestovali s dočasnými doklady žadatelů o azyl a šlo jim o proniknutí do schengenského prostoru.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…