Jan Urbach: V Polsku platí povinná registrace SIM karet

02.02.2017 9:40

V úterý měli Poláci poslední šanci registrovat předplacené karty pro mobilní telefony. Již ve středu mají být neregistrované karty zablokovány. Podle Ministerstva pro digitalizaci se povinnost týká také SIM karet pro přístup k internetu a karet komunikujících bez účasti člověka.

Jan Urbach: V Polsku platí povinná registrace SIM karet
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Opatření vyplývá z loni přijatého antiteroristického zákona. Podle jeho tvůrců registrace SIM karet přispěje kë zvýšení bezpečnosti občanů, omezením možnosti komunikace mezi zločinci a jejich skrývání. Operátoři budou muset o klientech shromažďovat vedle telefonního čísla jméno a příjmení držitele a jeho identifikační kód. Evidence se týká také osob ze zahraničí, které se musí prokázat povolením k trvalém pobytu nebo pasem.

Registrace se provádí několika způsoby, např. návštěvou prodejny operátora, prostřednictvím internetového bankovnictví apod. Na internetu se již objevily nabídky prodeje registrovaných karet. Např. internetový aukční portál Allegro již takový prodej zakázal.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…