Jan Urbach: Vysoká podpora polské vlády Beaty Szydlo

25.10.2017 21:30

Spokojenost s prací polské premiérky Beaty Szydlo deklarovalo v posledním průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CBOS) 58 procent respondentů. O dvě procenta více respondentů pozitivně hodnotí hospodářskou politiku její vlády.

Jan Urbach: Vysoká podpora polské vlády Beaty Szydlo
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Průzkum také ukazuje pokles počtu Poláků, kteří vládu odmítají. Oproti měsíci září je to o tři procentní body méně -  27 procent.   Hodnocení vlády je nejlepší od počátku jejího působení, vyzdvihuje CBOS.  Zatímco odpůrci vlády se jsou  z měst s počtem obyvatel ad 500 tisíc, vládu Práva a spravedlnosti kladně hodnotí obyvatelé menších měst a venkova.  Podle politické příslušnosti vládu premiérky odmítají voliči opoziční Občanské platformy a strany Moderní.  Právě pozornost Práva a spravedlnosti celému Polsku a nikoli jen velkým aglomeracím je příčinou jeho vysoké podpory  v průzkumech volebních preferencí, které v současné době překračují 40 procent.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …