Jan Urbach: Wikileaks odhalují demokratický establishment

25.07.2016 13:24

Organizace WikiLeaks zveřejnila více než 19 tisíc mailů ze serveru demokratického národního výboru. Agentura AP uvádí, že jejich obsah ukazuje rozkol mezi výborem a bývalým soupeřem Hillary Clintonové - senátorem Bernie Sandersem. Obsah ukazuje na nenávist stoupenců Clintonové stoupenců vůči Sandersovi a urážlivém přístupu k němu.

Jan Urbach: Wikileaks odhalují demokratický establishment
Foto: hns
Popisek: Přísně tajné, ilustrační koláž

WikiLeaks hlásí, že maily pocházejí z účtů "sedmi klíčových osobností" výboru a že nyní zveřejněný soubor je součástí jeho "nové série úniků týkajících se Clintonové. Naznačuje to, že by se v následujících týdnech mohly objevit další demaskující materiály", což naznačuje, že to může být brzy odhalilo další materiály.

B. Sanders je černou můrou demokratického establishmentu i samotné Clintonové. Ačkoli nakonec podpořil její kandidaturu, což podmínil zařazením některých svých požadavků do demokratického programu, na sjezdu v Philadelphii se ukázalo, že mezi účastníky není bez podpory. V každém případě na jeho straně je několik milionů voličů, zejména mladších, které oslovují jeho požadavky na snížení nerovnosti v USA, zdvojnásobení minimální mzdy a bezplatné veřejné vysokoškolské vzdělání.

Mnoho demokratů vyjadřuje neochotu podporovat Clintonovou spojenou s velkými korporacemi. Průzkumy veřejného mínění ukazují, že řada z nich dokonce chce hlasovat pro Donalda Trumpa.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …