Jan Urbach: Zastavte migranty, chce Vídeň po Italech

23.07.2017 16:43

Rakouský ministr zahraničních věcí Sebastian Kurz včera v průběhu jednání s italkýcm rezortním kolegou Angelinem Alfanem vyzval Itálii, aby přestala migranty převážet na evropskou pevninu. Očekáváme ukončení takového přístupu, řekl Kurz.

Jan Urbach: Zastavte migranty, chce Vídeň po Italech
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Přeprava migrantů na pevninu podle rakouského ministra zahraničí ulehčuje jejich přesouvání do jiných států. Povzbuzuje ta také další, aby se vydali na cestu přes Středozemní moře a v konci pomáhá i pašerákům lidí. „Fakt, že je někdo zachráněn ve Středozemním moři, nemůže být lístkem do střední Evropy,“ říká Kurz. Migranti by měli po zadržení na vnější hranici Evropské unie dostat humanitární pomoc a poté vráceni zpět. V takovém přístupu ovšem s Itálií nepanuje shoda. Naopak Řím se rozčilil po rakouských vyjádřeních o obnovení kontrol hranic a možném nasazení armády v pčípadě větší migrační vlny.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.