Jan Vysočina: Mattis prohlásil, že USA nikdy neuznají připojení Krymu k Rusku

24.08.2017 20:13

„Neuznáváme a nikdy nepřijmeme ruskou anexi Krymu," prohlásil ve čtvrtek Mattis na brífinku v Kyjevě na závěr jednání s ukrajinským prezidentem Petrem Porošenkem.

Jan Vysočina: Mattis prohlásil, že USA nikdy neuznají připojení Krymu k Rusku
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

Krym se stal ruským regionem po referendu z března 2014, v němž se pro vstup do Ruské federace vyslovilo 96,77 % voličů Republiky Krym a 95,6 % obyvatel Sevastopolu.

Je dobře, že americká vláda a její ministr jsou tak zásadoví. Jistě se upamatují, že stát Texas nebyl vždy součástí USA. Přibližně před týdnem jsme měli možnost shlédnout na ČT2 film s názvem "Pevnost Alamo". V něm jsme se dozvěděli, že američtí osadníci mexického území, kde se nyní nalézá Texas, v závěru 19. století vyvolali revoltu proti mexické vládě a násilně ovládli toto území. Následně se připojili k Spojeným státům americkým.

Kdy hodlá vláda USA napravit toto do nebe volající bezpráví? Jednalo se o ukázkové porušení suverenity Mexika. Kdy EU uvalí na USA sankce za porušování práv mexického lidu?

Vyšlo na Vaševec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…