Jan Vysočina: Politika EU připomíná kapitána potápějící se lodi

17.07.2017 8:21

Politika EU připomíná kapitána lodi, která se potápí, a on místo toho, aby převzal kontrolu nad situací, rozhoduje, které záchranné čluny mají být nekuřácké. Jako kdyby místo snahy o to, jak opravit trup, se všichni dohadovali, kolik vody by mělo zaplavit jaké kajuty.

Jan Vysočina: Politika EU připomíná kapitána potápějící se lodi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Není více výstižnější slovo pro činnost Bruselu, než  "Absurdní". Evropu primárně neohrožují samotní migranti. Ohrožení však plyne od politiků, kteří ovládají EU a nekonají přiměřeně k nastalé situaci.

Dne 5.3.2017 jsem uváděl, že EU připomíná kapitána lodi, která se potápí. Od té doby se její orientace nijak významně nezměnila.

Dnes se na iDnes objevila informace od německého politika Martina Schultze (SPD), který pouze potvrdil, že se domnívá, že za chyby Německa, Francie by měly solidárně zaplatit i země V4:

Státy, které odmítají přijmout uprchlíky, by podle Schulze měly v budoucnu počítat s menšími finančními prostředky z fondů EU. Ty, které naopak přijaly velké množství osob hledajících ochranu, by měly dostat bonus.

Země stojící mimo eurozónu by neměly mít možnost blokovat její další integraci, uvedl dále německý politik, který byl donedávna předsedou Evropského parlamentu. Pokud jde o Německo a Evropu, země „by mohla udělat víc,“ poznamenal Schulz. Mohla by například zvýšit svůj finanční příspěvek do společné pokladny. (zdroj)

Je to stejné jako kdyby si sousedi pozvali na návštěvu desetičlennou rodinu z ciziny a po večeři by u vás zazvonili a oznámili vám, že se jim to již zajídá a žádali by vás, abyste si polovinu z nich vzali do bytu již napořád, protože vrátit se návštěva dobrovolně do své domovské země nechystá.

A pokud byste nesouhlasili, tak by vám sousedi oznámili, že  na služby v domě budou od příštího měsíce platit výrazně méně, protože mají zvýšené náklady s migrantskou návštěvou.

Jan Vysočina

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…