Jan Ziegler: Adrenalin v MHD, v Rusku jezdí bezpodlažní tramvaj

14.12.2016 19:16

Za to v Estonsku je to nuda, v hlavním městě Tallinnu mají pouze nízkopodlažní autobusy a s nimi si člověk žádné vzrušení neužije. Ale dost legrace, pobaltské republiky jsou jenom rády, že se zbavily ruské nadvlády.

Jan Ziegler: Adrenalin v MHD, v Rusku jezdí bezpodlažní tramvaj
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Se Sovětským svazem přišla bída na zem, a o putinovském Rusku platí to samé. Tento záznam na Youtube je toho pádným důkazem. V ruských městech jezdí tramvaje, kterým chybí kus podlahy. To je samozřejmě nebezpečné a hrozí to zraněním a také smrtí cestujících. Takový vůz by u nás nesměl vůbec vyjet na koleje, Rusko je na úrovni rozvojových zemí a to je další pádný důkaz.

V Rusku jsem byl dvakrát a během prvního pobytu v roce 2002 mě v Sankt Petěrburgu šokoval stav tramvajových tratí. Lomy v kolejnicích (část koleje chyběla) byly celkem běžné, ale tramvaje po nich normálně jezdily. V České republice by se taková trať musela okamžitě uzavřít a opravit. Je pravdou, že v tomto druhém největším ruském městě se toho hodně zlepšilo, ale jinde v Putinově říši je to pořád hrůza. Třeba v Pskově jezdí minimálně čtyřicet let staré autobusy Mercedes, které to v Německu už dávno zapíchly.

Estonsko se orientuje na Západ a je nejbohatší zemí v postsovětském prostoru. A tak jeho metropole Tallinn mohutně nakupuje nové nízkopodlažní autobusy značky MAN a jeho MHD je na solidní evropské úrovni. Jediné, co mě mrzí, že Estonci nekupují české autobusy, které dříve u nich jezdily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…