Jan Ziegler: Alternativě pro Německo nevadí obrana nacistických zločinů

27.09.2016 7:33

Ta strana je pro každého slušného člověka nevolitelná. To, že AfD brojí proti islamizaci své vlasti je v pořádku, to, že její členové hájí praktiky Třetí říše už nikoliv. Nacistická zvěrstva jsou v každém případě neobhajitelná.

Jan Ziegler: Alternativě pro Německo nevadí obrana nacistických zločinů
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

To zprávu přinesl web Echo.24, který ji převzal z německých novin Süddeutsche Zeitung. Člen AfD Kay Nerstheimer se vyjádřil v tom smyslu, že civilní oběti nacistické agrese byly „partyzáni“, a proto se na ně nevztahovaly mezinárodní úmluvy. „Proto bylo střílení v souladu s právem,“ napsal. To je ovšem těžká nehoráznost, mezi civilními oběťmi nebyli jenom partyzáni, ale také ženy a děti z vypálených vesnic jako byly Lidic nebo francouzský Oradour-sur-Glane.

Takové názory jsou pro slušné lidi absolutně nepřijatelné. A velkým problémem je, že AfD o pronacistických postojích svého člena věděla, a přesto ho postavila na kandidátku pro volby do městského zastupitelstva v Berlíně, do kterého byl také zvolen. Připomínám, že německé hlavní město má statut spolkové země. To je ze strany Alternativy pro Německo de facto otevřená podpora nacismu, protože se od Nerstheimera nedistancovala, ale pomohla mu k politické kariéře. Ona je třeba si také připomenout, že AfD má v programu zrušení Benešových dekretů a je s podivem, že to tzv. českým vlastencům nevadí.

Nápor migrantů na Evropu, z nichž mnozí patří k radikálním islamistům, považuji za ohrožení naši civilizace. Ovšem kvůli tomu nehodlám spojovat s nácky nebo komunisty. Oni jsou totiž s fanatickými muslimy srovnatelným nebezpečím pro evropskou civilizaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…