Jan Ziegler: Ano, integrace migrantů se nezdařila

28.11.2015 21:32

Europoslanec Tomáš Zdechovský ve svém brilantním projevu před Evropským parlamentem řekl jasně, že integrace migrantů se nezdařila a to vede k jejich další radikalizaci. Teď je ovšem potřeba řešit, co dál.

Jan Ziegler: Ano, integrace migrantů se nezdařila
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Tomáš Zdechovský má naprostou pravdu a doufám, že se nad jeho slovy zamyslí i kolegové z Evropského parlamentu. Pro někoho je to jistě tvrdá pravda, ale pravda to je. Integrace se v mnoha případech nepovedla.

Na druhé straně ovšem pouhé výkřiky pryč s islámem nejsou řešením. To je typické pro řadu rádoby protiislámských bojovníků, že žádné řešení imigrační krize nemají, jenom se negativně vymezují vůči radikálním muslimům. To je jistě správné, ale pouhá negace nestačí. Křičení prázdných hesel bylo rovněž specialitou komunistů, kteří koneckonců mají svým fanatismem k radikálním islamistům. Pravda rudá sebranka neřezala lidem hlavy, ale pro změnu své třídní nepřátele upalovala v pecích parních lokomotiv.

Takže musíme přejít do slov k činům. Pan europoslanec jako jedno z řešení navrhuje spolupráci s třetími zeměmi. Ano, bez toho to nepůjde, musíme spolupracovat s každým, který má možnost tento vážný problém řešit. To se týká i Turecka, které ať je, jaké je, jestliže dokáže zastavit příliv uprchlíků, bude to dobře. Není čas na falešné hrdinství.

Dalšími možnostmi, jak se vypořádat s přílivem uprchlíků jsou jejich urychlené vracení do domovských zemí v případech, že se jedná o ekonomické migranty.  Musíme jim říci jasně, Evropa Vás přijmout nemůže.

A co s Těmi, kteří už mají občanství evropských států. Ty je třeba naučit respektovat evropské hodnoty a kultur. Prostě jim musí být dáno důrazně najevo, že ženy mají u nás stejná práva jako muži, právo šaría, krevní msty apod. jaksi u nás neplatí. V tomto duchu je potřeba vychovávat ve školách i jejich děti. Když už u nás žijí, tak budou respektovat naše zvyky a nesmí sem zatahovat ty jejich. V opačném případě musí následovat exemplární tresty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…