Jan Ziegler: Benetičtí se dočkají opravené silnice

22.05.2016 20:19

Je to malá osada u Ledče nad Sázavou, nicméně i v ní žijí lidé, kteří potřebují rovněž kvalitní cesty. Avšak silnice, která spojuje Benetice se světem, je ve špatném stavu. Nyní by jí ale Kraj Vysočina měl opravit.

Jan Ziegler: Benetičtí se dočkají opravené silnice
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V Beneticích o okrese Havlíčkův Brod žije asi jenom pětadvacet obyvatel. Jsou to však převážně staří lidé, často odkázáni na pomoc druhých, za kterými dojíždějí například auta pečovatelské služby a geriatrická sestra. A silnice, která k nim vede ze sousedních Vilémovic je poseta výmoly. Problém však je, že je nejasný vlastník této komunikace. A proto Kraj Vysočina váhal s jeho opravou. Europoslanec Tomáš Zdechovský pochází z těchto míst a proto se za Benetické přimluvil. Podařilo se mu dosáhnout toho, že Kraj tuto silnici opraví.

Někomu se to může zdát jako maličkost, ale i v Beneticích jsou lidé, kteří potřebují, aby k nim vedla kvalitní silnice. Po zmíněné vozovce auta záchranné služby, které potřebují rychle dostat k pacientům, můžou ji potřebovat také hasiči apod.article_photo

Zdejší oblast patří k těm chudším v České republice, odkud lidé odcházejí jinam, a ti, co tu zůstávají, každou změnu k lepšímu vítají. Bylo by dobré, aby nejen kraj, ale i stát zdejšímu regionu pomohl. Nikoliv však formou sociálních dávek, ale právě investicemi do dopravní infrastruktury, do cestovního ruchu apod., což by přineslo i nová pracovní místa. Tak, aby místní nemuseli tento krásný kraj opouštět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…