Jan Ziegler: ČSSD uráží ženy totálním nesmyslem, povinnými kvótami

05.06.2015 20:20

Je to další šílenost ze socialistické dílny, sociální demokracie chce zavést povinné kvóty pro ženy na volebních kandidátkách stran a hnutí. Chystá se tak nehorázný útok na svobodu politické soutěže v České republice.

Jan Ziegler: ČSSD uráží ženy totálním nesmyslem, povinnými kvótami
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Kdysi jsem se bavil s jistou dámou političkou a ta mě řekl, že povinné kvóty pro ženy na volebních kandidátkách ji urážejí. „Já jsem se stala starostkou proto, že něco umím, moje strana mě chtěla mít jako jedničku na kandidátce a lidé mě zvolili. Vadilo by mně, kdybych se tam měla dostat jen kvůli jakýmsi kvótám pro ženy. Ty jsou mimochodem totálním nesmyslem,“ řekla.

Já bych ještě dodal, že takový nápad je protiústavním omezením svobodné politické soutěže. Je výsostným právem každého volebního uskupení, sestavit si kandidátku podle své vůle, podle svého uvážení. Jestliže jim nařídíme, že do voleb musí jít s předem daným počtem žen, už je to omezení jejich svobody. Za nějaký čas třeba někoho napadne, že v politice je málo plešatých, tak stanovíme kvóty pro plešaté. Pak zjistí blondýny, že jich kandiduje daleko méně než brunet, no a raději dost.

Na omezení svobodné soutěže a zvýhodňování podle příslušnosti ke skupině lidí doplácejí bohužel nyní i Spojené státy americké. Tam se také stává, že kvůli jakýmsi kvótám nemocnice přijme lékaře černocha místo bělocha, který je sice lepší, ale určité procento zaměstnanců musí být jiné než bílé pleti. To už je ovšem rasismus naruby. To, že to nakonec odnášejí pacienti horší úrovni zdravotní péče, je jasné.

A přesně to samé jsou i kvóty pro ženy na volebních kandidátkách, fakticky nastolují diskriminaci mužů. Kvóty jsou zkrátka cestou do pekel.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty