Jan Ziegler: Do Evropského parlamentu už teroristé nesmí

23.11.2017 18:30

Je to reakce na důrazný protest skupiny europoslanců, kteří nesouhlasili s vystoupením palestinské teroristky Leily Chálidové v této instituci. Ta navíc nehorázně urazila židovské oběti nacismu!

Jan Ziegler: Do Evropského parlamentu už teroristé nesmí
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Europoslanci schválili návrh prezidenta Antonia Tajaniho, který přístup teroristům do Evropského parlamentu zakazuje. „Je to reakce na naši stížnost k vystoupení palestinské teroristky Leily Chálidové. Jsem rád, že se nám podařilo zajistit to, co mělo být samozřejmé, už dávno. To už by tady v budoucnu mohl rovnou vystoupit norský masový vrah Anders Breivik,“ uvedl europoslanec Tomáš Zdechovský, který se o tento zákaz výrazně zasloužil a za což ho ocenil i izraelský velvyslanec v České republice Daniel Meron.

Pro mě osobně je nepřijatelné, aby lidé jako Chálidová, která se podílela na únosech dopravních letadel a ohrožovala životy nevinných civilistů, mohli veřejně vystupovat na půdě demokratické instituce. To, že ji aplaudovali španělští komunisté, kteří ji rovněž pozvali, ani nepřekvapuje. Komunismus pohrdá lidskými životy a má na svědomí minimálně sto milionů zavražděných.

Za skandální považuji slova teroristky Chálidové, která přirovnala postavení Palestinců v Izraeli, k osudu Židů ve vyhlazovacím lágru v Osvětimi. To je hrubá urážka oběti holocaustu. Židé byli nacisty systematicky likvidováni, vražděni, a z vlastní zkušenosti vím, že nic takového Palestincům v Židovském státě nehrozí. Ti v něm naopak mají více svobod než Arabové v okolních zemích, jako jsou Sýrie nebo Libanon. Třeba postavení palestinských žen je daleko lepší než v jiných arabských státech s převažující muslimskou většinou. Palestinští Arabové také mají v Izraeli plnou náboženskou svobodu, což se třeba o křesťanech a Židech v islámských zemích říci nedá. Sám jsem byl svědkem toho, jak z mešity al – Aksá v Jeruzalémě proudily davy věřících z pátečních modliteb. Ano, viděl, jsem také, jak izraelský policista kontroloval Palestinku přicházející na Chrámovou horu. Vyžádal si od ní průkaz, který ji za chvíli vrátil, a ona šla dál. Běžná policejní kontrola, jako v každé jiné normální zemi.

Izrael je jedinou demokratickou zemí na Blízkém Východě, která zajišťuje svým obyvatelům všechna lidská práva západního standardu. Palestinci, kteří pracují a nepodnikají vražedné teroristické útoky proti nevinným židovským civilistům, se mají v Izraeli dobře a nikdo jim neubližuje. A jejich životní úroveň jim mohou Egypťané, Jordánci, Syřané a další akorát závidět.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…