Jan Ziegler: Dopravní podnik ušetřil Praze stamiliony korun

16.02.2016 20:42

Hospodaření největší pražské městské společnosti skončilo za jedenáct měsíců minulého roku se ziskem 400 milionů korun. To je dobrý výsledek pražského Dopravního podniku, kterému se daří vypovídat nevýhodné smlouvy z minulosti.

Jan Ziegler: Dopravní podnik ušetřil Praze stamiliony korun
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Provozní zisk Dopravního podniku hl. města Prahy dosáhl od ledna do listopadu minulého roku asi 400 milionů korun. A jelikož není důvod se domnívat, že prosinec by dokázal tento příznivý výsledek výrazně změnit, tak jeho hospodaření skončí za rok 2015 ve výrazném plusu. Hlavní město dotuje svého dopravce ročně částkou zhruba 10 miliard korun. Nicméně faktem je, že město jako stoprocentní vlastník získá proti původním předpokladům stamiliony korun navíc.

Tento úspěch byl dosažen hlavně zásluhou lepšícího se hospodaření DPP. Je to i důkaz toho, že současnému vedení společnosti v čele s generálním ředitelem Jaroslavem Ďurišem se podařilo stabilizovat firmu. Byly zrušeny některé nevýhodné smlouvy z minulosti, čímž se podařilo ušetřit miliardy korun. Předražené peníze za jízdenky a další služby už také nekončí v neprůhledných firmách se sídly v daňových rájích typu Bahamy apod.

Tento úspěch je cenný i z toho důvodu, že Dopravní podnik nasazuje nyní na pravidelné linky více autobusů, tramvají a souprav metra, čili šly nahoru náklady. Rovněž platy zaměstnanců rostou a více peněz spotřebuje i v loňském roce otevřený úsek metra trasy A mezi Dejvickou a Nemocnicí Motol. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.