Jan Ziegler: Doufám, že tento bruselský nesmysl neprojde

22.09.2016 10:00

Mladí Evropané by měli zdarma jezdit vlaky, a navrhuje to německý europoslanec Manfred Weber. Pokud pan bruselský zákonodárce hodlá zničit Evropskou unii, pak postupuje dobře. Je to příšerný nápad.

Jan Ziegler: Doufám, že tento bruselský nesmysl neprojde
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Tuto zprávu přinesly Hospodářské noviny. Prý mladí lidé by takto mohli lépe poznávat evropské země. Naštěstí jsou i rozumní europoslanci jako Tomáš Zdechovský, který tuto myšlenku označil za nesmysl a svému kolegovi z klubu Evropské lidové strany se ji chystá rozmluvit. Právem! Normálního člověka okamžitě napadne, to v tom Bruselu nemají co na práci, že přicházejí s takovými duchaplnými myšlenkami. Pak se nelze divit, že Evropská unie ztrácí na popularitě.

Námitek proti cestování mladých evropskými železnicemi zdarma je víc, Tak například v oblasti technické. Je spočítán dopad, jaký by to mělo na hospodářství jednotlivých evropských železnic? Musíme také počítat s tím, že železniční dopravu v Evropě už nezajišťují jen státní společnosti, ale i soukromé firmy. A neumím si představit, že jim vnutíme, aby nějakou skupinu cestujících vozili zdarma, i když za náhradu. To je jako kdybychom nařídili pekařům, aby mladým dávali zdarma chleba a rohlíky. Kolem vyplácení jízdného by byly velké spory a hádky. Dokáže si to vůbec autor návrhu domyslet?

Další výhradu mám z hlediska výchovného. Mladí lidé by si měli zvykat na to, že když něco chtějí, musí si to zasloužit. Když chci někam cestovat, potřebuji peníze, za které si koupím jízdenku, protože takové je zkrátka pravidlo. Umetání cestiček není dobrou školou pro život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…