Jan Ziegler: Imigranti se dají zastavit, Španělsko to dokázalo

27.06.2015 16:50

Člověk, aby se bál pomalu otevřít konzervu, že z ní vylezou imigranti z islámských zemí. Jejich příliv se dá zarazit, ale musí se chtít, a ne jako Italie Řecko hystericky vykřikovat, aby si je Ti ostatní vzali k sobě.

Jan Ziegler: Imigranti se dají zastavit, Španělsko to dokázalo
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Dvě země dokázaly, že problémy s nelegálními přistěhovalci umí rázně řešit. První z nich je Austrálie, avšak ta je daleko, nicméně její výsledky jsou spokojující. Máme tu však podstatně bližší pozitivní příklad. Málokdo totiž ví, že už dříve si tímto problémem dokázalo poradit Španělsko, které dříve mělo stejné potíže jako nyní Itálie a Řecko.

Jenomže toto království na Pyrenejském poloostrově nebombardovalo zbylé státy Evropské unie, aby si od nich vzaly imigranty, protože na ně nestačí. Jednoduše postavilo plot na hranici své africké enklávy u Ceuty, zpřísnilo kontroly na moři a ekonomické uprchlíky okamžitě vracelo zpátky. A když Afričané pochopili, že tudy cesta nevede, tak přestali utíkat a Španělsko má nyní klid. A ani se o tom tenkrát nemluvilo, protože Španělé nekřičeli, ale jednali.

Je třeba tlačit na Italy a Řeky, aby lépe hlídali své hranice

Je tedy nepochopitelné, že Itálie a Řecko si nevezmou vzor z tohoto řešení, které není zase tak složité, ale je účinné. Tedy zpřísnit ochranu hranic a imigranty okamžitě posílat domů. Pak není potřeba hysterie, typu vezměte si od nás uprchlíky a z druhé strany my opevníme hranice. Hysterie ještě totiž ještě nikdy žádný problém nevyřešila.

Nejsem proti tomu, abychom poskytli azyl například pronásledovaným syrským křesťanům, ale rozhodně tady nestojím o nějaké bojovné muslimské menšiny. Nicméně řešení tohoto problému existuje. Je třeba tlačit na Italy a Řeky, aby lépe hlídali své hranice a imigranty z muslimských zemí, mezi kterými mohou být i islámští radikálové, okamžitě posílali zpátky.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …