Jan Ziegler: Komunisté kryli nacistické válečné zločince

06.04.2017 18:51

Návštěva Národního památníku obětem Heydrichiády mě naplňuje hrdostí, že jsme Čechy. Jsem pyšný na oněch sedm statečných, kteří padli pro naši svobodu. Bohužel mně rozčílila poznámka na informačním panelu.

Jan Ziegler: Komunisté kryli nacistické válečné zločince
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Je to velká obžaloba komunistického zločinného režimu. Jeden ze strůjců lidického masakru, SS – Obersturmführer Max Rostock, coby velitel kladenského Sicherheitsdienstu (SD) tedy zpravodajské služby SS, byl přímo členem organizačního štábu, který organizoval vraždění a likvidaci této obce. Lidice doplatily vlastně na omyl. Nacisté se totiž domnívali, že odtud pocházeli atentátníci na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

Po válce v roce 1949 Francie vydala Rostocka k potrestání do tehdejšího Československa, zdejší soud ho odsoudil k trestu smrti, pak však dostal do prezidenta Antonína Zápotockého milost. V roce 1958 jej naverbovala komunistická Státní bezpečnost a vyslala jako svého agenta do Spolkové republiky Německo, kde tento válečný zločinec v roce 1986 zemřel v Mannheimu. Inu nacismus a komunismus mají k sobě hodně blízko.

Sám Zápotocký lidově tehdy zvaný ušaté torpédo byl sice za II. světové války vězněn v koncentračním táboře Sachsenhausen, ovšem dělal zde kápa a týral nizozemské vězně. Komunisté obecně ovládali správy nacistických lágrů a nechali likvidovat jim nepohodlné lidi. Například na smrti Mileny Jesenské v koncentračním táboře Ravensbrück má velký podíl soudružka Gusta Fučíková, která na ni žárlila, že byla milenkou jejího muže.

Spojenectví komunistů a nacistů nebylo vůbec neobvyklé. Stačí si vzpomenout na tzv. smlouvu o neútočení mezi hitlerovským Německem a stalinistickým Sovětským svazem. Ještě dříve však rudí s hnědými spolupracovali v Berlíně při stávce tramvajáků v roce 1932.

Obě zločinné ideologie toho mají hodně společného, od totalitní vlády jedné strany, která likviduje opozici, po nenávist vůči jiným lidem, u nacistů z důvodu rasových, u komunistů pak kvůli třídnímu původu. Takže by nás vlastně tento odporný komunistický čin, kdy soudruzi kryli masového vraha českých lidí, ani překvapit neměl. Komunisté byli, jsou a budou zločinnou lidskou spodinou.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.