Jan Ziegler: Komunisté si začínají vyskakovat, potřebují tvrdě srazit

22.08.2013 21:30

Proti nedemokratické straně jako je KSČM je třeba v krajním případě nasadit i nedemokratické metody. Bolševická provokace s vypsáním obecného referenda k realizaci církevních restitucí je prvním pokusným balónkem, co všechno si mohou dovolit. Proto je potřeba rudou drzost razantně varovat před následky, které je mohou bolet.

Jan Ziegler: Komunisté si začínají vyskakovat, potřebují tvrdě srazit
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Vojtěch Filip - předseda Ústředního výboru KSČM

Jsem spíše člověk mírumilovný a nemám rád násilí. Nicméně je třeba si uvědomit, že za řešení ve stylu Francisco Franco a Augusto Pinochet si může krajní levice svými předchozími provokacemi sama.

Je vůbec neslýchané, že se komunisté dovolávají lidového referenda, když po 40 let své diktatury o něm nechtěli ani slyšet. Nevím nic o tom, že by vypsali obecný plebiscit například k pobytu okupačních vojsk po roce 1968.

Pak je tu další problém, i současný návrh zákona o obecném referendu nepřipouští, aby se lidové hlasování týkalo záležitostí, které jsou součástí Listiny základních práv a svobod. Čl. 11, odst. 1 Listiny praví, že …Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu… V odst. 4 se dále uvádí, že vyvlastnění je možné jen ve veřejném zájmu a za náhradu. A veřejný zájem v tomto případě neexistuje. Referenda se tedy nebudou týkat majetkových záležitostí, protože by došlo k vypuštění „džina z láhve“. Já bych pak například žádal o všeobecné hlasování k vyvlastnění majetku KSČM. Každý rozumný člověk uzná, že by nastal všeobecný chaos a rozvrat státu.

Dále nelze retroaktivně rozhodovat o zákonech již schválených. Není možné zpětně posuzovat platný zákon jinou právní normou, která v té době neplatila. A uvědomme si jednu zásadní věc. Tady se nejedná o církevní restituce, ale o útok na soukromý majetek jako takový. KSČM si počíná jako nacisté v roce 1938.

Adolf Hitler a spol. také tvrdili, chtějí pouze bránit utlačovanou německou menšinou v Československu a po odstoupení Sudet už nebudou mít žádné další požadavky. Všichni ale víme, jak to nakonec dopadlo. A stejně tak i komunisté by si v případě, kdyby jim tohle prošlo, dovolovali čím dál tím víc.

Pak je tu ještě jedna varianta. Komunisté vědí, že takový návrh nemá šanci projít a je to pouze populistický slib jejich voličům. Nicméně je nehorázností, že s něčím takovým vůbec přišli.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Muž v ženském těle

9:44 Zdeněk Jemelík: Muž v ženském těle

Ústavní soud vyvolat velký rozruch vyjádřením, že pro povolení změny pohlaví není nutná kastrace. Zá…