Jan Ziegler: Lži o Ukrajině mají zakrýt teror na Donbase

27.05.2015 18:30

Nehorázný podvod o údajné vraždě těhotné ženy na východě Ukrajiny tady šíří bloger Daniel Čapek. Mám dojem, že tuto podlost zveřejnil úmyslně. Je totiž potřeba zakrýt fakt, že donbaští separatisté vraždí civilisty beztrestně.

Jan Ziegler: Lži o Ukrajině mají zakrýt teror na Donbase
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Fotografie, která ukazuje v lese oběšené ženu v jiném stavu a muže, je dokázaným podvrhem ze strany separatistů - zcela primitivní fotomontáž. Takové podobné výmysly mají představovat Ukrajinu v nejhorším světle. Jako kachnou se ukázala například i zpráva, že v Kyjevě byl zmlácen válečný veterán.

Ve skutečnosti na východoukrajinském separatistickém území panuje naprostá anarchie. Teroristické bojůvky zde loupí, vraždí, znásilňují a přepadávají místní občany a to zcela beztrestně. Sami doněčtí policisté přiznávají, že jsou proti těmto gaunerům bezmocní a na území tzv. Doněcké a Luhanské lidových republik si lidé nejsou jisti ani životem ani ochranou svého majetku. Proruským banditům v uniformách se zalíbí Vaše auto, tak Vás zastaví, a můžete být rádi, když Vás jen oloupí, mohou také svoji oběť zastřelit.

Nyní už je přesvědčivě dokázané, že separatistické bojůvky netvoří žádní místní domobranci, ale z 90% Rusové a další zahraniční žoldáci. To, že ruští vojáci bojují na východní Ukrajině, potvrdili nedávno dva z nich, které Ukrajinci zajali. Je známou věcí, že obyvatelé Doněcku sice současnou ukrajinskou vládu nemilují, to nemá cenu popírat, ale násilnou vzpouru nechtěli. Tu vyvolala až ruská agrese zvenčí.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov už přiznal, že jeho země je zodpovědná za válku a humanitární katastrofu na Donbase a zároveň kvůli svým vlastním hospodářským problémům mu není schopna účinně pomoci. Inu, slibům současného kremelského vedení mohou věřit jenom blázni.

Rovněž nesmyslům o neonacistech na Ukrajině už věří jenom prostí jedinci. Mezi ně ovšem nepatří ti, kteří tyhle hlouposti vědomě šíří. Prokázaným neonacistou je ale určitě vicepremiér ruské vlády Dmitrij Rogozin, který se podílel na nedávném srazu evropských nácků v Sankt Petěrburgu.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …