Jan Ziegler: MZV na jedničku, takhle razantně se hájí české národní zájmy

27.03.2019 15:42

Ministerstvo zahraničí dalo ruské straně nůž na krk. Buď v řádu dnů stáhnete diplomatického pracovníka Alexandra Těrentěva, který prokazatelně porušuje české zákony, nebo ho vyhostíme.

Jan Ziegler: MZV na jedničku, takhle razantně se hájí české národní zájmy
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Pondělní pořad České televize Reportéři ČT (viz) přinesl jasné důkazy, že pracovník ruského velvyslanectví Alexandr Těrentěv, který má na starosti správu 200 bytů v Praze, patřících České republice, ale na základě mezistátní smlouvy využívaných Ruskou federací, jedná protiprávně. Ruská strana podle dotyčné úmluvy smí tyto byty poskytovat jenom svým diplomatům a jejich rodinám. Pan Těrentěv si z nich ovšem udělal výnosný byznys a pronajímal je v rozporu se zmíněnou dohodou. Bydlely v nich mimo jiné prostitutky z nočních klubů nebo tam na několik nocí přespávali turisté. Docházelo ovšem i k napadání současných nájemců, kteří tam bydlí v souladu s českými zákony. Ti byli Těrentěvem a jeho pochopy zastrašováni, byl jim vypínán proud, nuceni k vystěhování v řádu několika dnů apod.

Žádný slušný stát si nemůže nechat takové gangsterské praktiky líbit. A proto jsme rád, že české ministerstvo zahraničí si povolalo na kobereček ruského velvyslance a dalo mu jasně najevo, víme o tom, že Vaši lidé porušují české zákony, tohle je nepřípustné a buď sami zjednáte nápravu, nebo se o to postaráme my.

To je perfektní práce. Takto se hájí české národní zájmy. My musíme dát najevo, že na našem území nedovolíme porušování našich zákonů. A to samozřejmě musí platit v každém případě dle zásady padni komu padni.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…