Jan Ziegler: Mach bere peníze, ale nepracuje

17.08.2016 8:19

Výmluvy europoslance Petra Macha k hodnocení jeho nečinnosti v Evropském parlamentu neobstojí před fakty. Jeho kolegové z euroskeptické frakce totiž patří mezi nejaktivnější evropské zákonodárce.

Jan Ziegler: Mach bere peníze, ale nepracuje
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Velice svérázně vysvětlila mluvčí europoslance Petra Macha Kateřina Kašparová jeho nelichotivé hodnocení mezi evropskými zákonodárci. Prý, kdyby byl v žebříčku vysoko, stal by se z něj eurofil, a to by jeho voliči určitě nechtěli. To jsou ovšem kolosální hloupost a nesmysl, protože v dotyčném žebříčku jsou vysoce umístění i Machovi kolegové z euroskeptické frakce! Jsou to například Italové Fabio Massimo Castaldo, Marco Valli, Ignazio Corrao. Ti jsou v celkovém pořadí na 4., 5. a 6. místě. Němka Beatrix von Storch je v první stovce poslanců v onom panem Machem tolik kritizovaném žebříčku aktivity. Euroskeptická frakce je vůbec nejaktivnější v celém Evropském parlamentu a to podle metody, kterou pan Mach tolik napadá. Oni sice se současnou podobou nesouhlasí, ale snaží se prosazovat změny.

Zástupce Svobodných de facto nepracuje

Jak uvedl nejaktivnější český europoslanec Tomáš Zdechovský, jemu také nevyjdou všechny pozměňovací návrhy k předloženým materiálům, bývá úspěšný zhruba ze dvou třetin, ale zkouší to, a to Petr Mach nedělá. Jeho navážení se do poslaneckého kolegy je rovněž ubohé a trapné. Tomáš Zdechovský se mimo jiné aktivně věnuje problematice migrantů a navštěvuje uprchlické tábory, a v Evropském parlamentu navrhuje rozumná řešení tohoto palčivého problému. Dále se intenzivně věnuje problematice práv dětí a rodičů.

Skutečně to vypadá tak, že zástupce Svobodných bere kolem dvou set tisíc korun měsíčně, ale v podstatě za nic, protože de facto nepracuje. Ale chápu, živit armádu asistentů z peněz nenáviděného Bruselu je potřeba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…