Jan Ziegler: Nevolit extrémisty, tzv. antiislamisty a komunisty

07.10.2016 15:48

Neříkám, že antiislámská hnutí nemají v něčem pravdu. Mají, ale mně vadí, že jich je tolik a vzájemně se urážejí, napadají a nenechávají na sobě niť suchou. Takže jim vůbec nejde o lidi, ale o koryta.

Jan Ziegler: Nevolit extrémisty, tzv. antiislamisty a komunisty
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Úsvit, Okamurovci, Sládkovci apod. jsou tedy jenom populistické sekty, které pro krajské volby nemají žádný pořádný program. Doufám, že lidé budou rozumní a nedají se opět oklamat Miroslavem Sládkem, který si kdysi ze své partaje udělal dojnou krávu. Dělal ze sebe bojovníka za obyčejné lidi, a přitom si postavil z jejich peněz přepychovou vilu v Brně -Útěchově. Nejsem proti bohatství, ale tento luxus bývalému normalizačnímu cenzorovi zaplatili daňoví poplatníci a jeho straníci.
Nevolitelná jsou i další extremistická uskupení jako Dělnická strana sociální spravedlnosti, Národní demokracie nebo Komunistická strana Čech a Moravy. Společné mají hlásání nenávisti v nejrůznějších podobách. Bartošovci z Národní demokracie se netají svým odporným antisemitismem. Komunisté ve vedení krajů totálně selhali, a jejich vizí je, že když ukradneme schopným lidem jejich majetky, tak nastane ráj na zemi. A znovu připomínám, do jaké hrůzy přivedli můj oblíbený Český Krumlov.

Srovnání Českého Krumlova  v éře komunistické a nynější.

A koho tedy volit? Lidé by se měli rozhodnout podle toho, co jim kandidáti nabízí, jaké mají zkušenosti, co v životě dokázali. Jestliže je některý z kandidátů úspěšným podnikatelem nebo jako starosta dobře vedl svoji obec, pak je to dobrá kvalifikace pro krajského zastupitele. Kraje mohou proti současnému stavu ušetřit sta miliony korun na dopravní obslužnosti. Stačí, když vypíšou výběrová řízení na provozovatele regionálních železničních tratí. Takže, jestliže dotyčná strana nabízí otevření krajských železnic konkurenci a odmítne dosavadní monopol jistého dopravce, považuji to za dobré znamení.

A také je rozumné se zamyslet nad tím, co současná vedení v krajích dokázala. Třeba jako obyvatel středních Čech bych měl problém s tím, že nynější vládnoucí koalice ČSSD a KSČM v opravách krajských silnic totálně selhala a ty často připomínají tankodrom.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …