Jan Ziegler: Ombudsmanka Šabatová škodí lidem a měla by skončit

03.02.2017 19:15

Z jednoduchého důvodu, ona totiž vůbec nezvládá svůj úřad veřejného ochránce lidských práv. Připadá mně, že často rozhoduje od zeleného stolu a plete se do problematiky, které nerozumí a nesnaží se ji ani pochopit.

Jan Ziegler: Ombudsmanka Šabatová škodí lidem a měla by skončit
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Těch případů je celá spousta. Například v severních Čechách kritizovala několik městských vyhlášek, které zakazují sedět na zemi, obrubnících, zídkách a schodech. Podle ní by je měl Ústavní soud zrušit. To na první pohled může vypadat jako omezování osobní svobody, jenomže je třeba vžít se do pocitu tamních obyvatel, kteří musí poslouchat řev opilců, feťáků a podobných živlů dlouho do noci. Mně to připadá, že paní Anna Šabatová chybí empatie se slušnými lidmi a místo toho hájí práva darebáků.

Proslulá také, kritikou údajně špatných podmínek v táborech pro uprchlíky v Bělé – Jezové. Totálně také selhala v tzv. kuřimské kauze. O tom psal už dříve novinář Ivan Brezina v článku na serveru g.cz/4. V roce 2006 byla Anna Šabatová zástupkyní ombudsmana. A tehdy se ukázalo, že Kateřina Mauerová, která chtěla získat identitu pro údajnou třináctiletou dceru své sestry, ve skutečnosti třicetileté podvodnice Barbory Škrlové s dalšími lidmi mučila své syny Jakuba a Ondřeje. Mimo jiné oba hochy pálili cigaretami, mlátili bambusovou tyčí a topili v kbelíku s vodou. A Šabatová s levicovým aktivistou Jakubem Patočkou těmto zločincům a tyranům pomáhala s novou identitou pro Škrlovou.

Nyní se pustila do léčebny v Letinách, o které tvrdí, že je to strašidelný dům hrůzy, v němž jsou klienti údajně týráni, a ona žádá její okamžité uzavření. Bohužel paní ombudsmanka opět střílí od boku bez znalosti situace. Europoslanec Tomáš Zdechovský, který letinské zařízení zná, ji přesvědčivě usvědčil z omylu. Výtka, že tamní klienti, často nemocní senioři, nemohou sami jezdit výtahem, je směšná. „V jiném domově důchodců klienti výtah k dispozici měli – a neumíte si představit, co se děje, když je ve výtahu sám neorientovaný pacient. V podstatě každou hodinu tam vrátný řešil problém, že se některá důchodkyně za jízdy opřela o výtahové dveře a pojistky zastavily výtah v mezipatře. A když jednou v něm uvízla neslyšící seniorka, tak ani nebyla schopna vnímat pokyny vrátného,“ objasnil Zdechovský.

Nemohu si pomoci, ombudsmanka Šabatová lidem spíše škodí, než aby jim pomáhala a proto by měla na svém postu skončit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla