Jan Ziegler: Petra Kvitová je hvězda, ale soudruh Huml má co vysvětlovat

12.07.2014 20:31

Neskutečný výjev čecháčkovské ubohosti vůči Petře Kvitové převedl jakýsi pražský komunista, kterému sekundoval bývalý komunistický esenbák a nynější poslanec Stanislav Huml. Podle něho by prý měl tato vynikající tenistka přijít o české občanství, protože žije v Monaku.

Jan Ziegler: Petra Kvitová je hvězda, ale soudruh Huml má co vysvětlovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Stupidita největší, navíc ze zákona není možná, ovšem soudruh Huml by měl objasnit svoje působení na Dopravním inspektorátu Praha-východ, ze kterého si měl zřídit výnosnou trafiku.

Rodačka ze severomoravského Bílovce a naše nejlepší tenistka v současnosti Petra Kvitová je zároveň také úžasnou lidskou bytostí, skromná, kamarádská, na nic si nehraje. A z výlevů některých ubožáků, kterým vadí, že u nás neplatí daně a žije v Monaku, ať si nic nedělá. My normální lidé jsme hrdi na to, že jako teprve druhá Češka v historii dokázala zopakovat wimbledonské vítězství. A názory nějakých zakomplexovaných chudáčků, kteří se v životě kvůli svému lemplovství na nic nezmohli, není třeba brát vážně. V tomto případě souhlasím také s vicepremiérem Andrejem Babišem, který právem považuje tuto kauzu za nafouknutou bublinu, protože Petra Kvitová většinu roku hraje turnaje v cizině, kde také platí daně.

V Monaku jsou přihlášeni snad všichni nejlepší světoví tenisté a do té doby to nikomu nevadilo. K myšlence odebrání českého občanství dodávám, že to jsou nápady jak z komunistické éry, kdy soudruzi brali lidem státní občanství jenom proto, že nechtěli žít v lágru obehnaném ostnatými dráty, který se jmenoval Československo. A Stanislav Huml, jak je vidět, v sobě předlistopadového komunistu nezapře. Je ovšem skandální, že jako poslanec nezná české zákony. Protože, kdyby je znal, tak by věděl, že o státní občanství může člověk podle současného zákona přijít pouze v případě, když se ho sám zřekne.

Připomínám dále článek 14 Listiny základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku České republiky. Každý má právo naší zemi kdykoliv svobodně opustit a svobodně se do ní vrátit. Proti své vůli nemůže být násilně vystěhován.

Zaujaly mně však následující věty, které na Humlovu adresu napsal na můj facebookový profil Pavel Tejčka.

„On je to vůbec činorodej človíček. Blahých časů, na dopravním inspektorátu Praha Východ dokázal za 500.-kč v Technickém průkazu udělat "technickou" bez auta. A dokázal "dělat taky deset aut denně…. On je ten pravej, kdo může blafat něco o zdanění. Ať sám zdaní cca 11 a půl milionu, který načerno vydělal na podvodnejch technickejch prohlídkách!... A věřte, že mu to tam procházelo víc, jak patnáct let.“

To jsou věru zajímavá slova, které by se měl soudruh Huml vysvětlit. Prý s tím měl začít už v osmdesátých letech za komunistů. To by pak denní výdělek 5000 korun byl vysoce nadstandardní.

Jestli je Huml vinen nebo ne, nemohu na sto procent posoudit. Ale pravdou, je že měl již dříve problémy jako soudní znalec a byl obviněn z toho, že u soudu zkreslil odborný posudek. A před trestním stíháním ho zachránil pouze nesouhlas Poslanecké sněmovny.  Je také fakt, že na dopravních inspektorátech korupce existovala a rovněž výše popsané praktiky tam nebyly neznámé. A z takto vydělaných peněz se daně jistě neodváděly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…