Jan Ziegler: Potvrzeno, civilní letadlo nad Ukrajinou sestřelili Rusové

24.05.2018 20:14

Mezinárodní vyšetřovací komise dnes jasně prokázala, že let MH-17 malajských aerolinií nad Ukrajinou sestřelila ruská armáda. Při této tragédii zemřelo téměř 300 lidí. Ovšem ruská vina byla jasná od počátku.

Jan Ziegler: Potvrzeno, civilní letadlo nad Ukrajinou sestřelili Rusové
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Ukázalo se, že tvrzení některých zdejších proruských diskutujících jako například Jiří Hermánek, který tady razil nesmysl, že prý malajské letadlo sestřelilo ukrajinské bitevní letadlo Su-25, jsou bohapusté lži. A proč jsem nepochyboval o ruské vině? Inu proto, že proruští teroristé na východě Ukrajiny se tímto zločinem sami chlubili na webu. V době sestřelení MH-17 totiž uvedli, že se jim podařilo sestřelit velké ukrajinské vojenské letadlo, nejspíš Antonov. Když zjistili svoji chybu, tak onen záznam z internetu vymazali. Ano, myslím si, že nešlo o úmysl, ale o omyl, jenomže těm mrtvým už život nikdo nevrátí.

Je prokázané, že raketové systémy Buk použili proruští separatisté v dotyčné oblasti už několikrát předtím. Nebyl důvod, proč by je měli v pohotovosti ukrajinští vojáci, když dobře věděli, že protivník nedisponuje kvalitním vojenským letectvem. A není znám také jediný případ, že by Ukrajinci nějaké nepřátelské letadlo na východě země sestřelili.

Mezinárodní vyšetřovací komise odvedla skvělou práci, její důkazy jsou jasné a její závěr nezpochybnitelné. Typická ruská taktika zapírat za každou cenu a vymyslet x různých a často protiřečících si variant, neuspěla. Přesto že se proruští trollové tolik snažili.

Zapírání je v takových případech typicky ruská vlastnost. Rusové ji prokázali již v dobách Sovětského svazu, když v roce 1983 sestřelili nad Sachalinem letadlo letu korejských aerolinií KAL 007, při kterém zahynulo 269 lidí na palubě. Několik dnů zapírali, že s tím nemají nic společného, aby pak pronesli neskutečnou „zrůdnost, že pilot jejich letadla dostal příkaz „zastavit let“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Žák: Problémy Ústeckého kraje mi nejsou a ani nemohou být lhostejné

10:49 Zdeněk Žák: Problémy Ústeckého kraje mi nejsou a ani nemohou být lhostejné

Jsou totiž stejně jako kdekoliv jinde v naší vlasti výhradně důsledkem nekompetentní správy věcí veř…