Jan Ziegler: Přesun české ambasády do Jeruzaléma, odpovídají senátorští kandidáti

11.10.2018 15:46

Pro nás, co půjdeme k senátním volbám, je jistě dobré znát názory senátorů na aktuální dění. A tak jsem si dovolil českobudějovickým uchazečům o Senát položit otázku na výše zmíněné citlivé téma.

Jan Ziegler: Přesun české ambasády do Jeruzaléma, odpovídají senátorští kandidáti
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Americký prezident Donald Trump se postaral o přesun amerického velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma, který je skutečným hlavním městem Izraele. Tuto možnost u nás prosazuje prezident Miloš Zeman a je to jedna z mála věcí, kdy s ním souhlasím. Domnívám se, že je záležitostí každého státu, jaké si zvolí hlavní město. Nám by se také nelíbilo, kdyby nám někdo cizí diktoval, že naší metropolí musí být Brno a ne Praha.

A tak jsem se zeptal obou kandidátů do Senátu za volební obvod Českobudějovicko Ladislava Faktora a Jiřího Šestáka, jak oni vnímají problematiku přesunu Velvyslanectví České republiky z Tel Avivu do Jeruzaléma a jestli s ním souhlasí?

Ladislav Faktor odpověděl na otázku jednoznačné rozhodné ano, bez výhrad.

Jiří Šesták odpověděl ano, ale jen za jistých okolností. Podle něj by to neměla být sólová akce České republiky, ale měla by ji koordinovat s ostatními zeměmi Evropské unie. Bylo by to také nepraktické, kdyby naše velvyslanectví sídlilo jako jediné v Jeruzalémě, a ostatní v Tel Avivu. Zmínil také bezpečnostní rizika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…