Jan Ziegler: Šílenci chtějí místo železnice cyklostezku

19.01.2017 7:35

Je skandální, že tohle naše zákony umožňují! Jakýsi pochybný spolek Voda brání už několik let Správě železniční dopravní cesty modernizovat trať mezi Zastávkou u Brna a Brnem. To musí skončit nebo může téci krev.

Jan Ziegler: Šílenci chtějí místo železnice cyklostezku
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Zmíněný úsek je součástí rychlíkové železniční trati mezi Brnem a Jihlavou. SŽDC jej hodlá zdvoukolejnit a elektrifikovat. Po rekonstrukci se také traťová rychlost zvýší na 120 kilometrů v hodině. Přejezdy budou lépe zabezpečené (v obcích se závorami) a tím pádem bezpečnější, nádraží a zastávky budou mít bezbariérové přístupy. Čili tyto změny lidem výrazně pomohou.

Ovšem to se nelíbí spolku Voda z Tetčic u Brna, jehož vede zdejší bývalý zastupitel Josef Dvořák, který zuřivě za použití nesmyslných námitek už pět let brání rekonstrukci. Jestliže členové tohoto obskurního sdružení bojují proti této stavbě ve stylu, „lidé nemají jezdit za prací do Brna, ale pracovat v Tetčicích“ nebo „zrušte trať na Jihlavu a místo ní udělejte cyklostezku,“ tak se nejedná o seriózní argumenty pro stavební řízení, ale o záležitost pro psychiatra.

Dokáží pochopit, že současný stavební zákon umožnuje lidem vyjádřit se ke stavbám, které na dlouhou dobu mění své okolí. To je lepší situace než za komunistů, kdy jsme museli být zticha, a soudruzi rozhodovali ve stylu o nás bez nás. A také rozumím situacím, kdy státní úředníci odbydou svoji práci a námitky veřejnosti proti dálnicím, obchodním centrům atd. jsou oprávněné.

Jenomže tohle je jiný případ. Tady se mně z neznámého důvodu úmyslně brání zločinnými obstrukcemi v potřebné rekonstrukci železnice. Je tragické, že náš stavební zákon něco takového umožňuje. A je to jenom naše vina, tady nemůžeme vlastní neschopnost svádět na EU apod.

Neměli bychom ale podceňovat diskuse pod takovými články a totální naštvanost některých spoluobčanů. Padají i názory typu, že by bylo třeba si to s těmi ekoteroristy vyřídit ručně, aby konečně dali pokoj. Nejsem příznivec braní práva do vlastních rukou. Jenomže pokud lidé získají pocit, že jinak se spravedlnosti nedovolají, může být moc zle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …