Jan Ziegler: Skandální chování ruských turistů v památníku protinacistických hrdinů

03.02.2016 19:05

Pokud ruští návštěvníci chtějí do civilizované Evropy, měla by většina z nich absolvovat kursy standardního slušného evropského chování. A pokud je neovládají, tak o ně nestojíme, shodují se lidé z cestovního ruchu.

Jan Ziegler: Skandální chování ruských turistů v památníku protinacistických hrdinů
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Toto jsou osobní zkušenosti s ruskými turisty průvodce Marka. Převzato s jeho svolením z Facebooku.

„Pracuji v Národním památníku hrdinů Heydrichiády, z ruských turistů je většinou slušný tak 1 z 10(nezdraví, odmítají platit vstupné, neumí ani slovo anglicky a vztekají se, když ostatní nemluví rusky a podobně). Dnes začala jedna Ruska přes celý Památník křičet, že na informačních tabulích není ani slovo o Rudé armádě, která prý "osvobodila Prahu". Začal jsem ji mile a ochotně vysvětlovat, zaprvé, že tohle malé muzeum je o operaci Anthropoid a je věnováno památce parašutistů, kteří v kryptě a kostele bojovali a jejich spolupracovníkům, zadruhé, že informace o Rudé armádě a vůbec o roce 1945 jsou ve Vojenském muzeu na Žižkově, tady to nemá důvod a zatřetí, že Praha se osvobodila sama díky Pražskému povstání a přispění jednotek Vlasovců (tudíž slavná "Red army" přijela do osvobozeného města). Ruska byla stále agresivnější a agresivnější, hulákala a řvala: "Ruskaja armija, Krasnaarmija!". Tak mi došla trpělivost a se slovy "Sláva Ukrajině, smrt Putinovi" přeloženými do angličtiny a ruštiny přesně v tomhle pořadí jsem ji vyprovodil. Rušila ostatní turisty, kteří si na ni posléze i stěžovali a agresivně šířila lži a ruskou propagandu.“

Podobné zkušenosti s návštěvníky z Putinovy říše má taxikář Petr z Benešova u Prahy. Podle něj velká většina z nich se chová arogantně a nadutě, nepozdraví, nepoděkují a nerozloučí se.

Rovněž na jihočeském zámku v Hluboké nad Vltavou mají s ruskými turisty své neblahé zkušenosti. Vyprávěla mně o nich už dříve moje žena, která tam pracovala v pokladně. A zase ty samé výhrady, nepozdraví, nepoděkují, nerozloučí se, arogantní a zpupní. A jedna ruská výprava tomu v hlubockém zámku nasadila korunu. Nerespektovala pravidla, lezla za provazy, sahala na exponáty a fotila se tam, kde to bylo zakázáno. Bohužel průvodcem této skupiny byl mimořádně hodný Jirka, který bohužel nebyl ostrý hoch Markova formátu. Takže se je slušně napomínat, a dočkal se pouze od nějakého mužika urážky, “tvoje matka byla k..a.“ Byl z toho skandál a dokonce na zámek dorazila policie. Naštěstí situaci posléze zvládla zkušená zástupkyně kastelána.

Stížností na ruskou aroganci je poměrně dost, nejen ze zámků, hradů, muzeí, ale i z restaurací a hotelů.  Řešení je jediné, nadutým Rusům tak jako islamistům je třeba dát najevo, že u nás jsou hosté, máme svoje zvyklosti, které oni budou respektovat. A pokud ne, tak ať k nám nejezdí. Možná v Rusku to tak chodí, že průvodci jsou považovány za otroky, ale v civilizované Evropě jsou to partneři. A vůbec nerozumím tomu, že se rozčilují kvůli tomu, když někde někdo neumí rusky. Třeba Němci, když zjistí, že druhý s nimi nemluví německy, tak bez problémů přejdou do angličtiny. 

Takže je asi dobře, že ruských turistů k nám nyní jezdí méně než dříve, ale žádná hrůza to není, nahrazují je jiní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…