Jan Ziegler: Svět nesmí mlčet k vraždám izraelských dětí

01.07.2016 21:00

Je to mimořádně odporný hnusný čin. Sedmnáctiletý palestinský Arab ubodal spící třináctileté židovské děvče v jejím dětském pokoji. Je otřesné, že ho fanatičtí islamisté oslavují jako hrdinu a mučedníka.

Jan Ziegler: Svět nesmí mlčet k vraždám izraelských dětí
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Arabského vraha naštěstí zastřelila stráž osady. Je ovšem hrozné, že svět si těchto podlostí nevšímá. Jako jediný zatím odsoudil brutální útoky Palestinců na izraelské civilisty americký ministr zahraničí John Kerry. Státy Evropské unie a Rusko mlčí. A je hanebné, že mnohé unijní země dokonce podporují Palestince a jejich násilí omlouvají údajnou izraelskou okupací západního břehu Jordánu a trvající frustrací Palestinců. Ne, pro vraždy civilistů a zvláště dětí neexistuje žádná omluva. Ubodat k smrti malou holčičku, to je podlá zákeřná bestialita, stejně jako přepadání neozbrojených Izraelců. Otřesné je, že Arabové a muslimští fanatici tyto zbabělé a zákeřné vrahy oslavují jako hrdiny. To je ovšem vylučuje ze společnosti civilizovaných lidí.

J. X. Doležal v článku v Reflexu píše, že z důvodu tolerance palestinského násilí ztrácí důvěru v projekt evropského sjednocení. Nedivím se mu. Mně z toho také není dobře. Ovšem máslo na hlavě má v tomhle případě i Rusko. Prezident Vladimír Putin nedávno na zasedání Ligy arabských států prohlásil, že samostatný palestinský stát musí vzniknout a on ho podporuje. Rusko v Radě bezpečnosti OSN také vždy hlasovalo pro každou protiizraelskou rezoluci.

Je dobré si připomenout, že arabské teroristy včetně muslimských fanatiků cvičily a vyzbrojovaly Sovětský svaz a jeho satelité včetně komunistického Československa. Palestinští zabijáci byli v éře rudého husákovského režimu cvičeni v Zastávce u Brna. I současná KSČM podněcuje palestinské násilí proti Izraeli.
Přitom jisté řešení existuje. Území palestinské samosprávy v Izraeli je závislé na zahraniční pomoci, která z velké části proudí i z Evropské unie. Takže, dokud teroristické útoky Palestinců vůči Izraelcům nepřestanou, je třeba tuto pomoc zastavit. Vím, že islámské radikály by to úplně nezastavilo, ale omezilo určitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …