Jan Ziegler: Tak jsem sluha Kremlu a v Rusku ožívá duch stalinismu

25.02.2019 19:57

Tak ano, já se přiznám, jsem tedy Putinův poskok, jak jsem se dozvěděl v jedné FB skupině. Zkritizoval jsem holt Evropskou unii a to si dovolil hodně. Jednoduché uvažování, život však není černobílý.

Jan Ziegler: Tak jsem sluha Kremlu a v Rusku ožívá duch stalinismu
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Někteří lidé to mají tak krásně nalajnované. Když jsem tady v pátek zkritizoval Evropskou unii, tak už to bylo jasné, jsem sluha Kremlu, protože tím jenom nahrávám Moskvě. Ostatně nejsem v tom sám, podobně dopadl europoslanec Tomáš Zdechovský kvůli svému angažmá ke kauze českého řidiče kamionu Jiřího Sagana odsouzeného ke dvěma letům vězení za údajné pašování běženců. A to je přece pochopitelné, kdo si dovoluje nepříznivě hodnotit francouzskou justici, musí být ruský agent, jak jinak.

Tenhle úžasně prostý a jasně nalinkovaný svět některých lidí já obdivuji. Připomíná mně to film Pelíšky a Miroslava Donutila v roli důstojníka komunistické armády, který potom, co jeho syn rozbil údajně nerozbitnou sklenici polských výzkumníků, začal vykřikovat. „A co jste tím dokázali, komu tím prospějete.“ Je potřeba však uznat, že podobně uvažující jedinci jsou i na druhé straně, podle nich je Putin hodným strýčkem a vše co Rusko činí, dobře činí.

Tomáš Zdechovský není proruský a dokázal to už v minulosti razantním odsouzením vykonstruovaného procesu u ruského soudu s ukrajinským režisérem Olehem Sencovem, který byl poslán na dvacet let do těžkého vězení za vymyšlený terorismus. Nedávno se opět opřel do ruské justice v kauze Dána Dennise Christiansena, který má strávit šest let za mřížemi pouze z důvodu své víry. „Nemohu si pomoci, ale poslat na takovou dobu člověka za mříže jenom kvůli náboženskému přesvědčení, mi připadá hrozné. Můžeme si o pohledu jehovistů na víru myslet cokoliv, ale pokud člověk jen doma praktikuje a nikomu neubližuje, nevidím důvod ho za to trestat,“ řekl už dříve Zdechovský v komentáři pro web Forum24.cz.ZDE.

K tomu se i já rád připojuji. Já jenom upozorním, že podle českého práva je za znásilnění nebo loupež minimální trest dva roky vězení. A to, že by lupiči či násilníci byli menší hrozbou pro společnost než věřící, tomu já nevěřím. Šest let kriminálu kvůli náboženskému přesvědčení je nelidský trest a vypadá to, jako kdyby se do Ruska vracel duch stalinismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …