Jan Ziegler: Tomio Okamura podporuje příliv islamistů do ČR

25.05.2018 20:14

Ale možná o tom neví. Nebo možná ví, a pak by to bylo horší. U něho člověk totiž nikdy neví, protože on se kdysi hlásil k TOP 09 a ODS, chtěl zaměstnávat cizince, protože prý pracují líp než Češi, a chválil islám.

Jan Ziegler:  Tomio Okamura podporuje příliv islamistů do ČR
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Inu jeho názorové obraty nejsou nic nového. Jemu nejde o nějaký ideál, ale o osobní prospěch. Takže nejdřív islám chválí a se svoji zahalenou partnerkou jde do mešity, ale pak následuje veletoč a boj proti islámu. Ti, kdo ho dobře znají, mu však nevěří ani nos mezi očima. „Tomio Okamura je pro mě pouhý populista v nejhorším smyslu slova, který manipuluje a zneužívá přirozený strach lidí o jejich bezpečnost a budoucnost,“ řekl europoslanec Tomáš Zdechovský.

Nyní se Okamura vyjádřil k výsledkům parlamentních voleb v Itálii a pěl ódy na Ligu severu, která je na evropské scéně spojencem jeho spolku Strany přímé demokracie a s největší pravděpodobností bude součástí nové italské vládní koalice. Jenomže ouha, nějak svoji chválu nedomyslel.

„Spojencem SPD v Itálii je Liga severu, která by nyní měla s populistickým Hnutím pěti hvězd sestavit novou vládu. Okamura se nad jejich zvolením rozplýval nadšením, považoval to za obrovský úspěch a všude tvrdil, že je to skvělá zpráva pro celou Evropu. Obě strany jsou ale přitom k migraci mnohem benevolentnější než celá Evropská unie, která chtěla v rámci povinných, a dodávám nesmyslných, kvót rozdělovat pouze žadatele o politický azyl, tedy skutečné uprchlíky před válkou a dalším ohrožením života. Ony však hlásají mohutné přerozdělování uprchlíků z Itálie všem členským zemím EU bez ohledu na to, zda se jedná o lidi utíkající před nebezpečím nebo jen ekonomické migranty. Pokud tedy strany vládu sestaví, opět se jen zvýší tlak na přijímání tisíců běženců včetně potenciálních radikálních islamistů,“ uvedl včera ve své poznámce v MF DNES Zdechovský.

Předpokládaná vláda na Apeninském poloostrově tedy hrozí, že do zemí Evropské unie včetně České republiky pošle desetitisíce uprchlíků včetně radikálních islamistů. A to za nadšeného potlesku Tomia Okamury a jeho SPD. „Takže teď nevím, mám Okamurovo nadšení pro obě strany považovat za další „změnu názoru“ nebo opět jen prokázal, že soudně povolená přezdívka Pitomio je víc než trefná,“ dodal Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…