Jan Ziegler: Tradiční ruské hodnoty aneb Můžeš zavraždit člověka za tisíc dolarů

29.05.2017 20:36

Podle průzkumu veřejného mínění Mezinárodního republikánského institutu čtvrtina Čechů věří tomu, že Rusko brání tradiční hodnoty jako víru, morálku a rodinu. To je ovšem těžký nesmysl a podvod.

Jan Ziegler: Tradiční ruské hodnoty aneb Můžeš zavraždit člověka za tisíc dolarů
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Pozitivní zprávou je, že tři čtvrtiny Čechů lžím neustále omílaných ruskou propagandou nevěří. A mají pravdu. Rusko není žádným strážce tradičních hodnot, ale naopak jejich likvidátorem. Ale tentokrát dávám za výjimečně pravdu prezidentu Miloši Zemanovi, který už dříve prohlásil, že v každém národě je určité procento dementů.

Takže pojďme na to popořádku. Jak to tedy vypadá s takovou ruskou rodinou? Podle zprávy OSN zemře v Rusku následkem domácího násilí ročně na 14 000 žen. Pro srovnání v USA, které mají více než dvojnásobek obyvatel, je to 2000 žen. Jak uvedl server lidovky.cz, každoročně je fyzicky napadeno 26 000 dětí, 2000 z nich se uchýlí k sebevraždě, 10 000 k útěku z domova. To jsou dost otřesná čísla. Situace ohledně domácího násilí se v kremelské říši zhoršila letos na jaře po schválení nového zákona, který de facto, domácí násilí legalizuje.

Co se týče víry, tak je pravdou, že většina Rusů se nyní formálně hlásí k pravoslaví a pravoslavné obřady o významných svátcích okázale navštěvuje i prezident Vladimír Putin. Ovšem skutečně praktikujících křesťanů je v Rusku výrazná menšina a tato země je známá velkým množstvím potratů a také masivní rozvodovostí. Tato fakta jsou ovšem se skutečnou křesťanskou vírou ve velkém rozporu.

A jak je to s morálkou? Darmo mluvit. Rusko je rájem narkomanů a světovou jedničkou v užívání heroinu. Každoročně zemře kvůli užívání drog na 40 tisíc lidí. Běloruská spisovatelka Světlana Alexijevičová v knize Doba z druhé ruky – s podtitulem Konec rudého člověka popisuje svědectví mladé podnikatelky ze současné putinovské Moskvy.

Když máte peníze, tak můžete prakticky všechno. A pokud zámožné oligarchy už nudí obyčejná povyražení spočívající v bujarých alkoholových večírcích s krásnými nahými mladými děvčaty nebo v lovech připomínajících spíše masakry zvěře, tak na ulici najdou bezdomovce, dají mu tisíc dolarů (pro něho peníze, které do té doby nikdy neviděl), a uspořádají na něj hon. Když přežije, bude si nějaký čas užívat života, v opačném případě má holt smůlu a je zabit.

Také je známou skutečností, že v Rusku je obrovská korupce a tato země není schopna ochránit soukromé vlastnictví. Existuje spousta důkazů o tom, že policejní šéfové, prokurátoři či soudci na základě vymyšlených obvinění dokázali zlikvidovat a pak ovládnout prosperující firmy. A o faktu, že mnozí ruští státní úředníci vlastní obrovské majetky, na které si nemohli legálně vydělat a téměř nikomu to nevadí, je už zbytečné se rozepisovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…