Jan Ziegler: Velká ruská nenávist vůči českým osvoboditelům

19.06.2018 14:32

Nedávno Česká televize odvysílala o reportáž o tom, že ruské město Samara se brání pomníku českým legionářům, kteří ji osvobodili od bolševiků. Komunismus bohužel zapustil mezi Rusy hluboké kořeny.

Jan Ziegler: Velká ruská nenávist vůči českým osvoboditelům
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V těchto dnech je to sto let, kdy českoslovenští legionáři v červnu 1918 osvobodili ruské město Samaru od řádění komunistické Rudé armády. Byl to vynikající úspěch Čechoslováků, kterých v boji padlo asi jenom třicet, kdežto rudých minimálně patnáct set. Legionáři by proto měli mít v tomto milionovém městě památník, který však ani po šestiletém úsilí nestojí.

Jak již zaznělo i v diskusích na sociálních sítích, ruská strana dělá České republice problémy kvůli soše Koněva, kdežto na Sibiři byly zlikvidovány hroby a pomníky čs. legionářů, které se jen pomalu obnovují. My bychom proto také neměli mlčet.

V jejich obnově brání dosud mezi velkou částí ruského obyvatelstva stále rozšířená pověra o zlých bílých Čechoslovácích. To si poněkud protiřečí tvrzení některých rusofilů, že Rusko se již vypořádalo s dědictvím komunismu. Nikoliv, jestliže obyvatelům ruských měst vadí boj s bolševiky, tak je to hodně smutné a ztotožňování se s rudým zlem. Domnívám, že po rozpadu Sovětského svazu bylo dost času k tomu, aby se nástupnické Rusko vyrovnalo se zločinným socialismem, který ho podle knihy Alexandra Jakovleva Rusko plné křížů připravil až o 25 milionů zavražděných obyvatel.

Je smutné, že prakticky v každém ruském městě stojí sochy masového vraha Lenina a mnozí Rusové stále opakují rudé lži a hájí bolševické zrůdy. Je to rovněž důkaz nepřátelského chování Rusů vůči Čechům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…