Jan Žižka: Česká televize – médium, za něž se stydím

10.05.2016 20:36

Do ČT listopad 89 zatím nedorazil. Naopak přituhuje. Už v postatě neexistuje zpravodajství, které by neútočilo na prezidenta nebo na kohokoli, kdo není dostatečně servilní k USA a Evropské unii.

Jan Žižka: Česká televize – médium, za něž se stydím
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Lidé s vlastním názorem mají asi do České televize vstup zakázán. Neuvidíme zde tedy příliš často prof. Kellera, nesmíme se dozvědět o jednání o smlouvě zvané TIPP, televize nepřipustí abychom si udělali vlastní názor. Neposkytuje nám informace, nedává prostor druhé straně, jen šíří vlastní tendenční komentáře.
Ostouzení hejtmana Haška hysterickým redaktorem televize v souvislosti s tím, že setkal i s ruskými motorkáři ne pietním shromáždění je svým způsobem další vrchol morálního marasmu ČT.

Dle mého názoru nám televize v této formě přímo škodí, je na tom s objektivitou často hůř než zpravodajství před „listopadem".
Ano, JUDr. Hašek měl pavdu když upozornil „redaktora" Dolanského, že televize není tiskvým oddělením americké vlády. Měl jsem možnost studovat v zahraničí a mohu tedy posoudit uroveň zpravodajstvi například ve Velké Británii a u nás. Je to neveselé srovnání.
Dle mého názoru by byl redaktor typu Dolanského vyhozen okamžitě po tomto „představení", ale hlavně by v mediích vůbec neměl co dělat.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …