Jan Žižka: Drahoš, ještě horší, než jsme si mysleli

13.07.2017 17:49

To mne napadlo po přečtení článku na stránkách „Novinky“. Drahoš se ihned postavil proti možnému referendu o setrvání v EU či NATO, a dokonce, a to je obzvlášť disgustující, vyjádřil nepřímo pochopení pro zločiny, kterých se dopustila skupina vrahů kolem Mašínů.

Jan Žižka: Drahoš, ještě horší, než jsme si mysleli
Foto: jiridrahos.cz
Popisek: Jiří Drahoš

Jen morálně slabý člověk, či všeho schopný kariérista může hájit zločiny takového kalibru.

Floskule o tom, že by jako prezident zemi sjednocoval, jen dokresluje to, že pravděpodobně vůbec nemá tušení, co by jako prezident měl dělat. (Je ale jisté, že je schopen udělat cokoli, aby dosáhl svého.)

Co to vlastně znamená zemi sjednocovat? Tuto zemi nerozdělují ani tak politici – je přeci logické, že co strana, to jiný cíl, ale především většina českých médií, která lže a špiní vše a všechny, kteří nehrají podle karet rozdaných nadnárodními aliancemi a některými zahraničními ambasádami. Lže se o směřování naší země na „východ“, zamlčují se zločiny amerických (i jiných) vojsk v Iráku a Afgánistánu. Blouzní se o nebezpečí, které přijde z „východu“ - nejlépe se Zemanem a Babišem. Česká média, stejně jako před 89 nepřipustí objektivní debatu o situaci, ve které se nachází Česká republika a EU. Nepřipustí debatu o zločinech, které páchají velmoci. Do televize a jiných sdělovacích prostředků jsou zváni stále titíž „prověření“ lidé, kteří se pravdivého výroku vyvarují. Proto budeme v televizi neustále dokola poslouchat výroky Kalouska, Zaorálka a Hermana (které obvykle naprosto postrádají nejen pravdivý základ a i elementární smysl) ale nedočkáme se například komentářů J. Kellera nebo Jana Hofmana, Terezy Spencerové, I. Švihlíkové či jiných, opravdu erudovaných, kteří by měli co říci. To společnost frustruje a rozděluje. Lži médií a zaprodanost novinářů.

Do tohoto prostředí by se asi J. Drahoš se svou filosofií hodil. Jenže ČR nepotřebuje za prezidenta dalšího poskoka a elitáře, a myslím, že ho ani mít nebude. Ale bude zde naštěstí prezident, který bude volen běžnými lidmi.

(Ale abych byl k médiím objektivní – jsou i noviny, obyčejně internetové, které si ještě dovolí otisknout pravdivé informace.)

Jan Žižka

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …